|Ontwikkel 2B| |Accordeonles| |Summerschool_NL|

Accordeonles

Al sinds jaar en dag staat Accordeonschool Formant voor een geslaagd leerproces. Leerlingen uit alle hoeken van het land, met uiteenlopende vragen en interesses volgen les, nemen deel aan webinars, lezingen of workshops.

Op deze pagina direct naar:

Lespakketten

Accordeonlessen kunnen ingekocht worden per half uur. Tijdens een les kijken we eerst welke vragen er zijn en wat het resultaat van de thuisstudie is geweest. Aan de hand daarvan maken we samen een plan voor de komende studieperiode. Hierbij staat het vinden van de juiste studiestrategie centraal, om zo iedere thuisstudieperiode een succesvolle ervaring op te kunnen doen.

Tarieven

Er zijn diverse lesvormen. De incidentele muzikant neemt meestal een enkele les af die wat langer is, terwijl de part-time werker om de week een half uurtje komt en in piek periodes op het werk even de lessen pauzeert. De gepensioeneerde leerling komt vaak graag structureel het hele lesjaar. Kortom daar zijn passende oplossingen voor nodig. Klik hieronder op de knop om naar het totaaloverzicht te gaan.

Knopaccordeon of Pianotoetsen?

Maar waarom dan een knopaccordeon?

Toets is toch veel makkelijker?

Die vraag blijft toch wel een uitdaging richting het grote publiek.

Een toetsaccordeon (pianotoetsen) ziet er op het eerste gezicht toegankelijk uit en lijkt daarmee voor een leek nogal wat eenvoudiger. Spelers die bereid zijn om niet alleen op zaterdag ochtend even het instrument op te pakken, maar dat toch zeker meerdere malen per week doen, kunnen al snel beter kiezen voor een knopaccordeon.Het levert in de beginfase al snel meer praktische voordelen op zoals kleinere sprongen en dus meer trefzekerheid, maar ook de markeringen bieden veel steun in de beginfase.

Later zal blijken dat het systeem relatief is en dit veel voordelen oplevert. De serieuze muzikant die dan ook nog op melodiebas aan de slag gaat, komt er uiteindelijk achter dat de linker zijde hierbij in spiegelbeeld identiek is aan de rechterzijde. Kortom, voordelen bij de vleet!

En het grootste voordeel?

Dat het instrument veel kleiner is!

Ter voorbeeld zijn bovenaan twee modellen getoond. Een amateur instrument met knoppen heeft een toon meer bereik dan het grootste professionele klavierinstrument!

Instrument kopen?

De aanschaf van een accordeon lijkt makkelijk. Even Marktplaats op en klaar toch?

Helaas, een accordeon van een paar honderd euro klinkt aantrekkelijk en al als een flink bedrag. Dit zijn echter instrumenten die over het algemeen vele kuren hebben en voor de les niet veel langer dan een jaar gebruikt kunnen worden.

Ook zijn er vele varianten op de markt en is een goed advies, afhankelijk van het gewenste toekomstperspectief, belangrijk. Kom daarom eerst kennismaken en huur eventueel een paar maanden, om te voorkomen dat er veel geld over de balk gaat.

Houd er rekening mee dat een accordeon kostbaar is. Een duurzaam bruikbare accordeon blijft redelijk waardevast en is daarmee een goede investering die ook nog eens veel plezier oplevert.

Hierboven zijn voorbeelden van veel te dure en te goedkope instrumenten. Er zijn prima instrumenten op de markt voor ca. €1200/€1500,- Wel vraagt dit wat geduld en kundig zoekwerk. Liever nieuw? Ga dan uit van €2000,-/ €2500,- voor een startinstrument.

Toch al vast op zoek? Ga dan voor een goed advies naar het Accordeonatelier in Twello.

Naar Accordeonatelier

Beschikbaar in het eigen netwerk

Leerlingen stappen over op een maatje kleiner of groter, groeien er uit of willen gewoon wat anders.

Deze instrumenten zijn binnen het netwerk momenteel beschikbaar. Instrumenten worden enkel geplaatst als bekend is dat ze goed in orde zijn. Bij twijfel worden ze voor plaatsing van binnen beoordeeld.

Mail voor meer informatie.

Victoria Junior A €2250,-

Compact instrument voor de beginner of ervaren speler die er een klein instrument bij wenst. Met melodiebassen! ca. 8 kg.

* C1/C-griff/Do1

* Laagste toon e-klein, hoogste toon a'''

* 42 klinkende tonen, twee hulprijen

* Tweekorig Strak [8'16']

* Markeringen op C en F

* 72 bassen

* Convertor met kantelsysteem

*Akkoordbassen: M,m,7, dim

*Melodiebassen: A-g#’ (36 tonen)

Pigini Peter Pan €900,-

Echt starters instrument. Oude generatie [links hoog octaaf]

Super lichtgewicht, veel bereik en zowel standaard al melodiebas!

[Foto standaard en niet het werkelijke instrument. Kenmerken komen overeen]

* C1/C-griff/Do1

* Laagste toon g-klein, hoogste toon d’''

* 34 klinkende tonen, één hulprij

* Eenkorig [8']

* Markeringen op C en F

* 60 bassen

* Convertor met kantelsysteem

* 2 rijen grondbassen

*Akkoordbassen: M,m, dim (7 zonder grondtoon)

*Melodiebassen: 3 rijen

Borsini Vienna K10 Professional line € 9000,-

Borsini Vienna K10 Professional line

Nieuw instrument wegens omstandigheden. De kop is er af. Kortom een nieuw instrument met professioneel karakter voor een aantrekkelijke prijs.

* Klavier

* Laagste toon F, hoogste a’''